Kennistafel Bouwen en Versterken 'Wetenschappers aan het woord'

7 december 2020

Kennistafel Bouwen en Versterken 'Wetenschappers aan het woord'

Onlangs werd door het Ministerie van BZK, Bouwend Nederland en de Nationaal Coördinator Groningen het langverwachte Bouwakkoord gesloten. Het belangrijkste doel van het Bouwakkoord is om het proces van versterken van de gebouwen in Groningen te versnellen. Het kiezen van de juiste versterkingsmethode(n) voor een bepaald type woning is dan belangrijk. Maar wat is het constructieve effect van een versterking?

Naast de versterkingsoperatie spelen er in de afhandeling van schades ook diverse discussies, zoals: welke schade kunnen we nog verwachten bij woningen die niet versterkt gaan worden en toch belast worden door herhaalde ‘kleine’ aardbevingen?

Beide vragen vormen de basis voor de online kennistafel die wij op 16 december organiseren voor het Kennisplatform Bouwen en Versterken in opdracht van NCG. Het doel van deze bijeenkomst is om met kennisvragers en -aanbieders vast te stellen wat de belangrijkste onderzoeksvragen zijn met betrekking tot het versterken en de schadeafhandeling in Groningen. Tijdens deze middag zullen de laatste ontwikkelingen gedeeld worden, zowel vanuit het perspectief van de wetenschappers als van de kennisvragers. Dit doen we aan de hand van inleidende lezingen van twee onderzoekers:

  1. Paul Korswagen Eguren (TU Delft) doet onderzoek naar het effect van herhaalde bevingen op metselwerk met bestaande schade.
  2. Ömer Türkmen (TU Eindhoven en Oosterhof Holman) doet onderzoek naar het effect van het wapenen van metselwerk met staven van koolstofvezel (QuakeShield). Ömer heeft op 17 november jl. zijn proefschrift op dit onderwerp succesvol verdedigd.

Heeft u interesse om mee te praten tijdens deze online kennistafel, maar heeft u geen uitnodiging ontvangen? Neem dan contact op met Josine van der Brugge.

 

Ga naar nieuwsoverzicht
  • Delen: