Ervaring vertelt tour - 17 november a.s. vanuit Pioneering in Enschede

29 oktober 2020

Ervaring vertelt tour - 17 november a.s. vanuit Pioneering in Enschede

Benieuwd naar leerzame ervaringen op gebied van renoveren in de praktijk in verschillende regio’s in Nederland? Uw eigen ervaringen inbrengen en uitwisselen met anderen?

Bezoek dan de reeks bijeenkomsten van de 'Ervaring Vertelt Tour'. Het geheel wordt begeleid door Margriet Drijver (De Renovatieversneller) en Jeroen Hatenboer (Stichting Pioneering). Verder aan tafel woningbouwcorporaties, bouwers, de gemeenteambtenaar en een bewoner. Hoe kijken ze terug op hun project? Wat hebben zij geleerd voor opvolgende projecten als het gaat om ketensamenwerking, industrialisering en bewonersparticipatie?

Tot slot zullen de 6 hubs een regionale reflectie uitvoeren.

Wat brengt de tour u?

De tour zal alle 6 de hubs aandoen in komend jaar, zodat u kan leren van een divers palet aan ervaringen uit de praktijk en uw netwerk kunt uitbreiden.

Programma 17 november

  • 11:30 - 12:00 uur Online inloop
  • 12:00 uur Start uitzending
  • 13:30 uur Einde uitzending

Tijdens deze eerste uitzending staat de ingrijpende renovatie van 165 drive-in-woningen uit 1970 in Het Lang in de Enschedese wijk Wesselerbrink centraal. Een grootschalig renovatieproject dat tussen 2010-2012 is uitgevoerd en waarin veel is geleerd. Op dit moment overweegt de gemeente een vervolg te geven aan het project.

De gasten aan tafel zijn de belangrijkste stakeholders van het project waaronder Pascal ten Berge (Domijn) en Melanie Stemerdink (Koopmans). Ook een bewoner en de gemeente zullen aanschuiven.

Hoe kijken ze terug op het project? Wat hebben zij geleerd voor opvolgende projecten als het gaat om ketensamenwerking, industrialisering en bewonersparticipatie? Via de kartrekkers van de zes hubs zal een regionale reflectie worden uitgevoerd.

Natuurlijk kun je ook jouw eigen ervaring inbrengen en uitwisselen, waardoor een rijke setting van leren ontstaat.

In het tweede deel gaan we toekomstgericht onderzoeken samen met Lianda Sjerps-Koomen betrokken bij RC Panels en Interreg INDU-ZERO project. Wat als er vergaande industrialisatie komt, wat voor kansen biedt dat aan projecten.

Tafelheer en -dame zijn Jeroen Hatenboer (Pioneering) en Margriet Drijver (De Renovatieversneller).

Waar?

De eerste bijeenkomst wordt uitgezonden vanuit de studio bij Pioneering. De uitzending is interactief: u neemt online deel en via een online omgeving kunnen vragen worden gesteld. Via een livestream verbinding en webinar opzet, zal het voor u aanvoelen alsof u in de studio zit.

De Organisatie

De Ervaring Vertelt Tour is een initiatief van De Bouwcampus samen met het KLP van De Renovatieversneller en de zes innovatiehubs:
ANNE / Spark Campus / Pioneering / BuildinG / 3D Makerszone / Bouwcampus.

De Renovatieversneller

De Renovatieversneller is een meerjarig landelijk ondersteuningsprogramma dat begeleiding, kennis en subsidie biedt aan corporaties en aanbieders. Partijen die samen de handen ineen slaan om huurwoningen sneller, beter en betaalbaar te verduurzamen en zo bij te dragen aan een beter klimaat. Aan dit programma hebben zich meerdere partijen gecommitteerd. Meer informatie vind je via:

derenovatieversneller.nl

Ga naar nieuwsoverzicht
  • Delen: