Versterken en Verduurzamen van zorgvastgoed; een logische keuze

25 september 2020

Versterken en Verduurzamen van zorgvastgoed; een logische keuze

Eerder deze maand kwamen zorgorganisaties, bouwers, gemeenten in de hal van BuildinG samen voor een bijeenkomst over de verduurzaming van het zorgvastgoed. Want meer dan 40 zorglocaties moeten vanwege de dreiging van aardbevingen versterkt worden. En juist dan, kun je ook maatregelen ter verduurzaming meenemen.

Alle betrokken partijen uit het Groninger Zorgakkoord waren door initiatiefnemer Nationaal Coördinator Groningen (NCG) uitgenodigd om de koppelkansen m.b.t. verduurzaming in kaart te brengen. De zorgsector heeft tenslotte een grote ambitie; 49% directe CO2 emissie reductie in 2030 en 95% in 2050.  

Nadat de bijeenkomst werd afgetrapt door de NCG, nam TNO de aanwezigen mee in de ambities, aanpak en tijdslijnen van de verduurzamingsoperatie. Vervolgens deelde projectorganisatie VIIA samen met BORG hun ervaringen met het versterken van (zorg-)gebouwen en werden de deelnemers geïnspireerd door het verhaal achter 'het groenste gebouw van Assen". Ook waren er verschillende workshops van onder meer Bouwend Nederland en Expertisecentrum Verduurzaming Zorg (EVZ) waarin de deelnemers actief met elkaar in gesprek gingen over de diverse vraagstukken rondom het versterken en verduurzamen van zorgvastgoed.

De middag werd afgesloten met een borrel, op gepaste afstand!

Ga naar nieuwsoverzicht
  • Delen: