Scholenbouwmaatje

Nieuw: online kennistool helpt bij scholenbouw

Het bouwen van een nieuwe school, of zelfs het verbouwen van een school, is doorgaans niet een gebeurtenis die vaak voorkomt in de carrière van een schoolbestuur. En er komt nogal wat bij kijken. Er moeten een heleboel beslissingen worden genomen in een tak van sport waar scholen niet per se in thuis zijn van nature. Daarom presenteert BuildinG Scholenbouwmaatje: een online platform dat helpt bij het bouwen van een nieuwe school of de verbouw van een schoolgebouw. 

Lessons learned
Belangrijkste pijler van Scholenbouwmaatje is het delen van opgedane kennis. Welke beslissingen rondom infrastructuur werkten goed uit en welke minder? Wat zijn belangrijke overwegingen bij het nadenken over het klimaat binnen een school? Hoe houd je rekening met mindervaliden? Allemaal thema’s die al een keer zijn besproken in een eerder scholenbouwtraject. Dus waarom die kennis en ervaring niet delen, zodat het (ver)bouwen van scholen steeds makkelijker wordt?

Niets over het hoofd zien
Bij een scholenbouwtraject komt ontzettend veel kijken. Wat mag absoluut niet over het hoofd worden gezien? En hoe hangen beslissingen soms onverwachts samen? Ook daar biedt Scholenbouwmaatje een oplossing voor: in handige overzichten, onderverdeeld in de verschillende bouwfasen, wordt het traject ineens een stuk overzichtelijker en beter behapbaar. En ook samenwerken wordt makkelijker: de online kennistool maakt het mogelijk om snel taken toe te wijzen aan teamleden.    

Van waarde voor alle bouwprojecten
Voor BuildinG Groningen was deze tool relevant om te ontwikkelen, omdat met name in de provincie Groningen momenteel veel scholennieuwbouw plaatsvindt in verband met de aardbevingsproblematiek. Er is alles aan gelegen om deze trajecten zo soepel mogelijk te laten verlopen, met een duurzaam en kwalitatief hoogstaand resultaat. En vooral: een fijne, veilige plek waar kinderen kunnen leren, spelen en ontwikkelen. Scholenbouwmaatje biedt hiertoe kennis, ervaring en projectmanagement-tools die voor alle scholenbouwtrajecten in heel Nederland van waarde zijn. 

Meer informatie over Scholenbouwmaatje? Neem gerust contact op. 

In Scholenbouwmaatje werken we samen met: Scholenprogramma Groningen, Economic Board Groningen, Ruimte-OK, bureau Scholenbouwmeester, Noorderpoort, GGD, Ultraware, iWink en Kenniscentrum NoorderRuimte van Hanzehogeschool Groningen.